Meest gestelde vragen (Computer)

Wat krijg ik precies meegeleverd?

Onze computers en laptops komen met ingebouwde opslag, geheugen en processor. Je ontvangt ook een volwaardige Windows 11 PRO licentie bij aanschaf van een Elementkey® computer. Je kunt dus direct aan de slag. Wel zo fijn!

Wat is het verschil tussen een Mini PC en een Ultra Mini PC?

Onze mini computers komen in 2 formaten. De mini computers zijn ongeveer 75% kleiner, stiller en energiezuiniger dan de traditionele computers. De computers wegen rond 1 tot 2 kilo.

Onze ultra mini computers zijn zó klein dat je deze in de palm van je hand kan meenemen. Deze computers zijn ongeveer 90% kleiner, stiller en energiezuiniger dan traditionele desktop computers.

Hoeveel jaar garantie krijg ik bij aanschaf van een computer?

Bij Elementkey® krijg je 3 jaar garantie op interne defecten. Mocht er iets mis zijn, kun je direct contact opnemen met onze klantenservice via info@elementkey.nl. Wij zullen in eerste instantie hulp op afstand verlenen om het probleem in kaart te brengen en eventueel op te lossen. Mocht dit niet lukken, kun je de PC opsturen met POSTNL pakketdienst naar onze reparatieadres:

ElectronicWorks B.V.
t.a.v Elementkey
Homerusplein 1
1363 SZ Almere

Wij zullen de verzendkosten vergoeden als er inderdaad sprake is van een defect. Mocht er geen defect zijn, zullen we geen verzendkosten vergoeden en het product retourneren met uitleg. Let op dat de bestelnummer, adresgegevens en probleem van de computer in het kort in de verpakking worden geplaatst bij retourneren van de computer.  Na binnenkomsten zullen we de computer controleren en repareren. Wij zullen je op de hoogte houden via e-mail Whatsapp.

Some of our watches have the option to change straps. This information is found in the product description. Please note that if you do not see any option to change straps, it will be not possible.

Help! Mijn computer, tablet of laptop is langzaam of defect

Als je een computer, tablet of all in one PC hebt aangeschaft en je ervaart dat het langzaam werkt. Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Wij adviseren de stappenplan hieronder te volgen. Als dit geen effect heeft gehad, adviseren we direct contact met onze klantenservice op te nemen via Whatsapp of E-mail. (0646101233 – info@elementkey.nl)

1. Zijn alle updates uitgevoerd? Controleer bij instellingen – > updates of alle updates (ook optionele) correct zijn uitgevoerd.

2. Heeft de snelheid te maken met je computer of je internet verbinding? Plaatst je apparaat in vliegtuigmodus of zet de WiFi uit. Vervolgens kun je de WiFi weer aanzetten en naar de volgende site surfen om te zien hoe snel je internet is. Als je problemen met je WiFI ervaar, dan kan dit effect hebben op de computer of tablet. https://www.speedtest.net/nl

3. Heb je randapparatuur aangesloten die wellicht niet goed werken? Haal alle randapparatuur uit je computer en start de computer opnieuw op. Werkt het daarna wel? Dan heeft het aan de rand apparatuur gelegen.

Als bovenstaande niet heeft geholpen, dan kan er een probleem met de Accu/SSD of werkgeheugen zijn. In dit geval kun je contact met ons opnemen zodat we het probleem kunnen verhelpen. Binnen 1 tot 2 dagen heb je weer je apparaat werkend terug.

Wat doe ik als mijn garantie is verlopen?

Wanneer je geen garantie meer hebt zullen we uiteraard nog steeds onze best doen om het probleem op afstand te verhelpen. Mocht dit niet lukken, kun je ter reparatie de computer naar onze reparatiecentrum toesturen.

Electronicworks B.V.
T.a.v. Elementkey®
Homerusplein 1
1363 SZ Almere

Wij zullen geen onderzoekskosten vragen maar eerste instantie kosten loos een onderzoek uitvoeren. We zullen alle kosten in kaart brengen. Pas wanneer er akkoord wordt gegaan met de reparatie en het bedrag van de reparatie, zullen we aan de slag gaan en de computer repareren. Wij zullen je hier via Whatsapp of E-mail op de hoogte houden.

Krijg ik ondersteuning na aanschaf van mijn computer?

Wij geven bij aanschaf van een Elementkey® computer 1 maand gratis ondersteuning. Dit kan technische vragen zijn of software gerelateerde vragen. Na de eerste maand kun je bij ons ook een jaarlijkse licentie aanschaffen voor online support. Onze online support bestaat uit:

  • Installatiehulp
  • Computer virusvrij maken
  • Computer versnellen door te optimaliseren
  • Computeronderdelen van binnen schoonmaken

De kosten van de jaarlijkse support bedraagt eenmalig € 29,95,- Deze is aan te schaffen via onze website.

Hebben jullie een jaarlijkse licentie voor online ondersteuning?

Jazeker! Je kunt bij ons een jaarlijkse licentie aanschaffen voor online ondersteuning. Onze online ondersteuning bestaat uit:

  • Installatiehulp
  • Computer virusvrij maken
  • Computer versnellen door te optimaliseren
  • Computeronderdelen van binnen schoonmaken

De kosten van de jaarlijkse support bedraagt eenmalig € 29,95,- en is ieder jaar te verlengen door opnieuw de ondersteuning aan te schaffen. De ondersteuning is aan te schaffen via onze website. Je kunt de computer afzetten bij ons op kantoor

Electronicworks B.V.
Homerusplein 1
1363 SZ Almere

Je kunt ook ervoor kiezen om de computer op te laten sturen. Let op dat je het verzekerd opstuurt en dat de verzendkosten niet worden vergoedt door ons.

Meest gestelde vragen (specificaties)

Wat is een RAM geheugen?

In een laptop of desktop computer vindt je altijd RAM geheugen. Een ram geheugen zorgt voor een tijdelijke opslag van programma’s die je open hebt staan en je besturingssysteem. Je kunt hierdoor sneller schakelen tussen programma’s. RAM werkt altijd samen met de processor. Hoe hoger de ram, des te sneller je computer kan schakelen.

De manier van opslaan is anders dan bij een RAM geheugen als een harde schrijf (SSD of HDD). Bij een SSD of HDD heb je zelf de keus om bestanden op te slaan. Bij een RAM geheugen slaat de computer automatisch een deel van een software of spel op. Wanneer je de computer afsluit, verdwijnt deze informatie weer en wordt het geleegd. De RAM geheugen zorgt er dus voor dat de computer of laptop sneller en vlotter werkt.

Wat zijn de verschillende type RAM geheugen?

Je hebt 2 typen RAM. De DDR3 en DDR4. Het woord ‘’DDR’’ staat voor Double Data rate. DDR3 is geïntroduceerd in 2007 en DDR4 in 2014. DDR4 (1.2V) is energiezuiniger dan DDR3 (1.5V).

Daarnaast is DDR4 veel sneller dan DDR3. DDR3-specificaties beginnen officieel bij 800 MT / s (of miljoenen overdrachten per seconde) en eindigen bij DDR3-2133. Sommige overklokmodules gingen zo hoog als DDR3-3200 en meer, maar dat zijn niet-officiële snelheden. DDR4 begint ondertussen bij 1600 MHz, met officiële ondersteuning voor maximaal DDR4-3200 – en overklokkits kunnen oplopen tot DDR4-4800. De verhoogde snelheid betekent een algehele toename van de bandbreedte.

Wat is een SSD?

Wat is SSD?

Een SSD staat voor Solid State Disk en is vergelijkbaar met een harde schijf. Een SSD is een schrijf die niet beweegt en een HDD bewaart juist alle informatie in een ronddraaiende schrijf onder een lees- en schrijfkop.

Een SSD is veel sneller, beter te vertrouwen en energiezuiniger. Je kunt op een SSD verschillende soorten programma’s installeren of bestanden zoals foto’s spellen en documenten. Wanneer je een computer met SSD koopt, zal je PC vele maler sneller opstarten. Binnen 15 seconden is de computer al opgestart.

Je kunt een SSD combineren met een HDD (traditionele harde schijf). Dit kan een externe harde schijf zijn zoals een USB stick of een mini opslag maar er zijn ook computers die beide hebben ingebouwd. Om je computer optimaal te houden kun je bestanden zoals films, foto’s en documenten op een HDD opslaan en besturingssystemen en programma’s op een SSD.

Wat is een processor?

De processor wordt ook wel het hart van de computer genoemd. Deze hoofdchip is namelijk verantwoordelijk voor alle berekeningen en aansturingen die in een computer plaats vinden.

Hoe sneller een processor is, hoe meer berekeningen en aansturingen er per seconde kan verwerkt kan worden.

De kloksnelheid is een uitdrukking van hoeveel taken een processorkern in 1 seconde kan doen. De snelheden van een processoren liggen tegenwoordig tussen de 1,0 GHz en de 4,0 GHz. Hoe hoger dit getal hoe meer taken een processor per seconde kan doen.

Welke type processoren zijn er?

Op dit moment zijn er twee fabrikanten die de meeste processoren verkopen voor computers, Intel en AMD.

Intel kan gezien worden als de Porsche onder de processoren. Ze zijn zeer snel maar niet altijd even goedkoop.

AMD kan vergeleken worden met de Volvo onder de processoren. Ze zijn namelijk degelijk gebouwd en beschikken over een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Waar let ik op tijdens aanschaf van een computer?

Bij het aanschaf van een computer is het belangrijk om af te vragen waar je het voor wilt gebruiken en of je in de toekomst wellicht meer op wilt gaan doen.

Wij adviseren om goed te kijken naar de type programma’s en de minimaal vereiste specificaties per programma. Mocht je niet willen gamen of video’s willen bewerken, adviseren we een computer te nemen zonder een externe videokaart.

Via https://gpu.userbenchmark.com/ kun je de type videokaarten met elkaar vergelijken. Zo kun je zien welke beter is voor gamen of videobewerking.

Meest gestelde vragen (Bestellen & Retourneren)

Binnen hoeveel dagen kan ik de computer retourneren?

Je hebt recht om de computer binnen 14 dagen te retourneren. Let op dat er geen sprake moet zijn van gebruiker schade en dat de computer vrij moet zijn van programma’s of persoonlijke informatie.

Hoe worden de producten verstuurd?

Wij versturen al onze computers in stevige dozen waar de computer veilig in zit. We werken samen met POSTNL en leveren de computers binnen 24 uur na bestellen op onze website.

Kan ik van adres veranderen na bestellen?

Indien je nog van adres wilt veranderen kun je direct contact met ons opnemen via onze telefoonnummer of via e-mail. Let op dat de computers de volgende dag de deur uitgaan en dat wijzigen na 18:00 niet meer mogelijk is.

Telefoonnummer: 036 – 303 13 74
E-mail: Info@elementkey.nl
Specialist computers: Elementkeycomputers@gmail.copm

Mijn computer is niet afgeleverd. Wat nu?

Indien de computer niet is afgeleverd kun je direct contact met ons opnemen. Wij zullen een onderzoek starten bij POSTNL en het probleem oplossen. In de tussentijd adviseren wij om altijd bij de buren na te vragen of bij een dichtstbijzijnde postkantoor navraag te doen. Via de meegeleverde track en trace kun je te allen tijde je pakket via de POSTNL app of via de website volgen.

Meest gestelde vragen (Tablet)

Waarom hebben jullie tablets zoveel interne opslag?

Wij merken dat tablets vaak met erg weinig opslag wordt geleverd. Wij doen bij elke tablet extra geheugen in de vorm van Micro SD kaarten. Deze opslag wordt meegerekend.  Zo hoef je geen zorgen te maken over ruimte en kun je applicaties installeren zonder zorgen.

Hoeveel jaar garantie geven jullie op tablets?

Op tablets geven we ook 3 jaar garantie op interne defecten. Let op dat je geen snel lader of andere type lader gebruikt. De batterijen van de tablet kunnen degraderen als er een verkeerde lader wordt gebruikt. Wij leveren ook laders tegen gunstige prijzen indien je geen lader meer hebt. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@elementkey.nl

Hoe installeer ik mijn tablet?

Onze tablets komen met een software die je stap voor stap uitleg wat je moet doen om de tablet snel en correct in te stellen. Binnen enkele minuten ben je dus al klaar!